2 Νοε 2015

Ταξιδεύοντας - Σούνιο..

Σούνιο...
Ιστορικά...
Ο βράχος που στεκόταν ο  βασιλιάς Αιγαίας, περιμένοντας το γιο του, το Θησέα, να επιστρέψει από τη Μινωική Κρήτη. Όταν αντίκρισε στον ορίζοντα το πλοίο με τα μαύρα πανιά, νομίζοντας πως ο Θησέας ήταν νεκρός, πήδηξε στο πέλαγος που από τότε ονομάστηκε Αιγαίο.


Γεωγραφικά... 

το Σούνιο,  βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Αττικής.



Ναός του Ποσειδώνα...
Στο ακρωτήρι του Σουνίου οι Αθηναίοι οικοδόμησαν ένα ιερό περιβαλλόμενο απο τείχος.Το ιερό περιλαμβάνει ναούς αφιερωμένους στους θεούς της πόλης.
Ο κυριότερος ναός είναι αφιερωμένος στο θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα.



Ο Μπο, η Ήρα,η Κλειώ και ο Ρω

Ο Μπο, η Ήρα,η Κλειώ και ο Ρω ξεκίνησαν από τη Ρω. Ο Ερμής δεν ήθελε να τους αποχωριστεί και τους συντρόφεψε στο ταξίδι. 


Έφτασαν στο Σούνιο όταν ο ήλιος ετομαζόταν να δύσει. Η παρέα των ταξιδευτών του ονείρου, θαύμασε τα αρχιτεκτονήματα, το δέσιμο της ανθρώπινης κατασκευής με τη φύση, την αρμονία του περιβάλλοντος, το μεγαλείο της σκέψης που έγινε πράξη πολιτισμού και αποφάσισε να ξεκουραστεί...αφού έβγαλε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες!





Κι εμείς; Τι θα κάνουμε γι αυτό;

Με την κ. Λία, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, πηγαίνουμε στην «Ξυλοτεχνική».
Χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερη κατασκευή, για να ζωντανέψουν οι μαθητές μας τις σκέψεις τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας λοιπόν με τους γονείς του σχολείου…..


Στάδιο 1

Ένα πολύ ωραίο, εμφανισιακά, μόνιτορ Η/Υ. Εμφανισιακά μόνο όμως, γιατί λειτουργικά…παρά τα μνημόνια και το νέο ασφαλιστικό...πήρε σύνταξη.

μετά από λίγη ώρα, ήταν περισσότερα του ενός κομμάτια. Το πλαίσιο, η οθόνη και η βάση….





Στάδιο 2
Με την παρέμβαση του κ. Κώστα, της ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗΣ…
κατασκευάστηκε ένα ξύλινο κουτί…. και στην πρόσοψη τοποθετήθηκε το πλαίσιο του μόνιτορ…
Γίναν και οι απαραίτητες δοκιμές....έχει δουλειά ακόμα...










Στάδιο 3
Εντάξει, οι δοκιμές ως προς την τελική εμφάνιση ολοκληρώθηκαν. Άλλο οι δοκιμές όμως και άλλο τα τελικά αποτελέσματα. Πρέπει η βάση της αληθινής οθόνης να προστεθεί στην «ανακυκλωμένη».





















Ωραία...τώρα μένει να βρουμε τρόπο να αλλάζει και εικόνες. 
Τι τηλεόραση φτιάξαμε!!!









Ο κίτρινος κύλινδρος είναι από το φωτοτυπικό μηχάνημα του σχολείου. Έκανε ο τεχνικός συντήρηση και αυτό ήθελε αλλαγή. Το πανί είναι τέντα. Μας το έφερε γονέας του σχολείου. 
Τα μεταλικά εξαρτήματα αγοράστηκαν από σχετικό κατάστημα. Δεν επιβαρύναμε τη δημόσια εκπαίδευση. Τα πληρώσαμε από την τσέπη μας. Κόστισαν 5 ευρώ. 

Στάδιο 4

Κάποιος πρέπει να βάλει τη φαντασία του και να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον τώρα. Θα ακολουθήσει στάδιο 5. Εκεί θα φανεί τι κάναμε και πόσο θα το διασκεδάσουν οι μαθητές της Γ τάξης! Ομαδοσυνεργατικά λοιπόν και με μπόλικη δημιουργική φαντασία...






Φώτα, κάμερα, πάμε!




Στάδιο 5
...μπαίνουμε στα δύσκολα. ΟΙ  μαθητές θα πρέπει να υποδυθούν ρόλους. Με δεδομένους τους χαρακτήρες των ταξιδευτών του ονείρου, οι μαθητές μέσω του Ρω, διαβάζουν ερωτήσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι. Εκφράζουν απορίες.. Τις ερωτήσεις αυτές τις διαβάζουν και παίρνουν απαντήσεις φυσικά... Εδώ πια ήρθε η ώρα της αλήθειας. Αποδίδει αποτελεσματικά όλη η προετοιμασία και η συνεργασία όσων συμμετείχαν;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...