10 Οκτ 2016

Από τον ιστοχώρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για την "α-μήχανη" προσπάθεια


Δεκάδες μικροί ποδηλάτες, μαθητές της πόλης βόλταραν στους δρόμους του Ηρακλείου,
από το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
στην 1η Σχολική Ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Συνοδεία των γονιών τους οι μαθητές ξεκίνησαν από το παρκάκι δίπλα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο για να διανύσουν τις γειτονιές του Ηρακλείου και να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Λιγοστοί εγκατέλειψαν την πορεία, η οποία σαν… παρέα έστειλε το μήνυμα της εύκολης και διασκεδαστικής άσκησης αλλά και του εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης στην πόλη.

Καθ’ όλη την διάρκειά της, η Ποδηλατάδα συνοδευόταν από οχήματα της Αστυνομίας – έπειτα από σχετική συνεννόηση με τον Δήμο – αλλά και οχήματα της δημοτικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε, η Σχολική Ποδηλατάδα αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και του Συλλόγου Γονέων, που αμέσως αγκάλιασε ο Δήμος, όπως άλλωστε πράττει με κάθε αξιόλογη πρόταση της σχολικής κοινότητας.
«Σκοπεύουμε αυτή η δράση να γίνει θεσμός για την πόλη», τονίζει η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μίνα Παναγιωτακοπούλου.

«Στα παιδιά αρκεί να δώσεις ένα ξεκίνημα δείχνοντάς τους την αρχή του δρόμου και εκείνα θα σε πάνε ακόμα παρακάτω, ακόμα πιο μπροστά. Η Σχολική Ποδηλατάδα απέδειξε ότι το ποδήλατο αρέσει στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους Ηρακλειώτες, χρεώνοντάς μας την ευθύνη να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τρόπους για να μπορούν να το χαίρονται ακόμα περισσότερο», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...