16 Ιουλ 2015

Artsteps, εικονική πινακοθήκη

Το Artsteps είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να
δημιουργήσουν και να περιηγηθούν εικονικά σε τρισδιάστατους χώρους τέχνης.Στις εικονικές αυτές εκθέσεις μπορούν να προβάλλονται δισδιάστατα εκθέματα (λ.χ. πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες), τρισδιάστατα εκθέματα (λ.χ. γλυπτά και μικρές εγκαταστάσεις), καθώς και video.


Η κατασκευή και περιήγηση των εκθέσεων του Artsteps γίνεται μέσα από έναν απλό web browser, χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού ή λογισμικού. Όλες οι εκθέσεις παρουσιάζονται μέσα από την ιστοσελίδα του Artsteps. Επιπλέον, κάθε έκθεση μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή blog. Οι επισκέπτες των εκθέσεων μπορούν να σχολιάζουν και να ψηφίζουν τις αγαπημένες τους εκθέσεις καθώς και να τις "μοιράζονται" σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο εργαλείο για το σχεδιασμό και τη δημιουργία εικονικών εκθέσεων, το Artsteps φέρνει ένα νέο παράθυρο πρόσβασης στην τέχνη μέσα από το διαδίκτυο. Οι χρήστες, όπου και αν βρίσκονται, έχουν τη δυνατότητα να φανταστούν, να σχεδιάσουν ή απλά να επισκεφθούν εκθέσεις από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Οι χρήστες, όπου και αν βρίσκονται, έχουν τη δυνατότητα να φανταστούν, να σχεδιάσουν ή απλά να επισκεφθούν εκθέσεις από την οθόνη του υπολογιστή τους. Μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά, καθώς οι μαθητές, στα πλαίσια ενός σχεδίου εργασίας, μπορούν να αναζητήσουν εικόνες οι οποίες έχουν σχέση με το προς διερεύνηση θέμα.

Για τις οδηγίες χρήσης...κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...