10 Ιουλ 2015

Gravity Master

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι που μπορεί να συνεπάρει τους μαθητές είναι το Gravity Master. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη βαρύτητα και το μυαλό. Παίζεται on line διαθέτοντας 24 επίπεδα που γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ο στόχος είναι να στείλουν την μαύρη μπάλα πάνω στους περιστρεφόμενους κύκλους.

 Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο δυνατότητες: 
  • Αντικείμενα που θα δημιουργήσουν με το ποντίκι  
  • φυσικά τις ιδιότητες της βαρύτητας!

Τα σχήματα που θα σχηματιστούν με το ποντίκι, αν ενώνονται (σε κύκλο, τρίγωνο, τετράγωνο κλπ) δημιουργούν συμπαγές και βαρύ αντικείμενο, ενώ αν δεν ενώνονται, δημιουργούν μια απλή γραμμή, ευθεία, καμπύλη, ή τεθλασμένη. Για να ακυρωθεί ένα σχήμα – σώμα που δημιουργήθηκε απλά πατήστε διπλό κλικ επάνω του.



Ο πιο απλός τρόπος είναι να πέσει ένα αντικείμενο που δημιουργήθηκε με το ποντίκι πάνω και λοξά από τη μαύρη μπάλα, έτσι ώστε να κινηθεί στην επιθυμητή κατεύθυνση.



Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει σκορ το οποίο μειώνεται κάθε φορά που δημιουργείται ένα αντικείμενο με το ποντίκι, αλλά και καθώς περνάει ο χρόνος. Στόχος είναι να ακουμπήσει η μαύρη μπάλα όλους τους περιστρεφόμενους κύκλους στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή χρήση αντικειμένων.

Μετά από κάθε επίπεδο περάστε στο επόμενο ή ξαναδοκιμάστε το. Πατώντας enter το επίπεδο παίζεται από την αρχή.

Το gravity master είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εξοικείωσης με τη βαρύτητα, προκαλεί την εφευρετικότητα των μαθητών, διατηρεί αμείωτη την περιέργεια. Φαίνεται απλά ένα παιχνίδι, πρόκειται όμως για μια πετυχημένη προσομοίωση βασικών νόμων της Φυσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...