27 Σεπ 2015

"Ταξιδεύοντας" 3 - …έλα ντε που το «γι αυτά» έχει και «όμως»!!!

Θα μπορούσε να πει κανείς πως μόνο αυτά τα «θέλω» αποτελούν πρωτοτυπία, επειδή είναι πολλά και απαιτούν τόση δουλειά, που πριν αρχίσουμε καν να σχεδιάζουμε δράσεις, νιώσαμε να μας χτυπάει την πόρτα η απογοήτευση. . .


Ωραία αρχή! Αισιόδοξη!



Καθώς λοιπόν τα γκρίζα σύννεφα της αμφιβολίας – αποτυχίας άρχισαν να συγκεντρώνονται στον καταγάλανο ουρανό των σκέψεων και των «θέλω» μας…. 
ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΠΟΡΤΑ!!!! 
Κοιταζόμαστε με βλέμμα γεμάτο τρόμο! Προφανώς είναι η απογοήτευση! Δεν προλάβαμε σχεδόν να τη σκεφτούμε… και ήρθε. Ως εδώ ήταν λοιπόν. Το συνεργατικό σχέδιο παρέμεινε σαν στρατιωτική άσκηση σε χάρτη…



Παρόλα αυτά κάποιος χτύπησε την πόρτα…και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μάθουμε ποιος είναι…

Να ανοίξουμε, να υποδεχτούμε την απογοήτευση και να αποδεχτούμε την ήττα.
Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε εκεί που θέλαμε. Ας δούμε τουλάχιστον ποιος είναι αυτός που χτυπάει την πόρτα της συνεργασίας μας….
Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις

-
Ποιος θ’ ανοίξει;
-Άνοιξε εσύ, εγώ δεν μπορώ!.
-Γιατί;
-Γιατί δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που άνοιξε την πόρτα στην αποτυχία και υποδέχτηκε την ακύρωση μιας συνεργατικής προσπάθειας..
-Μα δεν έκανες ό,τι μπορούσες; Νιώθεις πως υπάρχει κάτι που μπορούσες να κάνεις και δεν το έκανες;
-Ναι, έκανα ό,τι μπορούσα και όχι, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορούσα και να μην το έκανα.
-Κι εγώ ό,τι μπορούσα έκανα. Επομένως πετύχαμε και οι δύο!
-Μα πώς γίνεται αυτό;
-Νομίζω πως έτσι είναι. Αφού προσπάθησες με όλες σου τις δυνάμεις, όπως κι εγώ, τότε έχεις πετύχει. Σημασία έχει η προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα. Κάπως έτσι το γράφει και ο Καβάφης άλλωστε στην «Ιθάκη» του!
-Ωραία, ας ανοίξουμε μαζί τότε. Να είναι το συνεργατικό άνοιγμα που θα βάλει τη σφραγίδα της ολοκλήρωσης στη συνεργατική προσπάθεια, που αν και δεν έφτασε στον τελικό της στόχο, κατέγραψε μια υπέροχη συνεργασία, δυο μεγάλες προσπάθειες, και μας οδήγησε στο να χαμογελάμε επειδή απλά προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και άλλαξε η εικόνα του κόσμου για μας. Είναι τελικά μια «πετυχημένη αποτυχία» ή μια «αποτυχημένη επιτυχία»!



Αυτός ο διάλογος εξέφρασε τις δεύτερες σκέψεις. Καλό είναι να σκεφτόμαστε περισσότερο από μια φορά τελικά. 

...και ανοίγουμε...
...και βλέπουμε...

Αυτό; – Αυτούς; – Αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...