18 Μαΐ 2016

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας


Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, σε συνεργασία με εννέα καλλιτέχνες σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016...


«Μουσεία και πολιτιστικά τοπία»


Το Ιστορικό Αρχείο πραγματοποιεί έκθεση πρωτότυπων τεκμηρίων από τον πλούτο των δωρεών που έχει δεχτεί, τα οποία εμπλουτίζουν, διασταυρώνονται και συνομιλούν με τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας. Ως χώρος ανάδειξης πολιτιστικών αγαθών και συνάντησης με την κοινωνία, συνδιαλέγεται επίσης με εννέα καλλιτέχνες που εμπνέονται από τις συλλογές του. Παράλληλα, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, το ΙΑ/ΕΤΕ ανακαλύπτει και προτείνει τρόπους σύνδεσης της καλλιτεχνικής έμπνευσης με τον κοινωνικό προβληματισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, οι οποίες περιλαμβάνουν έκθεση πρωτότυπου υλικού από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις χαρακτικής, ζωγραφικής και φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ξεναγήσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, μουσικό δρώμενο, θέατρο και χορό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.8807.799

ΠρόγραμμαΟι εκθέσεις θα λειτουργήσουν έως τις 21 Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...