10 Φεβ 2015

Εκπαιδευτικές Συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

“….Δικαίωμα στη Μουσική ονομάστηκε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και
εκπαιδευτικήςστόχευσης, φιλοδοξώντας καταρχάς να μεταδώσει το μήνυμα ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. 




Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει χαρά και ουσιαστική ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τη λειτουργία τους. Επιπροσθέτως, επιδιώκεται η απομυθοποίηση της κλασικής μουσικής που ως ένα δήθεν ελιτίστικο είδος αντιμετωπίζεται συχνά με καχυποψία.



Κάθε συναυλία, μία μοναδική εμπειρία. Κοινός παρονομαστής, η συγκίνηση του επαγγελματία απ’ ένα αφοσιωμένο βλέμμα, μία πρωτότυπη απορία ή μία μεγάλη ειλικρινή αγκαλιά που είναι το καλύτερο «ευχαριστώ».



Και τελικά το βασικό κίνητρο είναι η πεποίθηση ότι μακροπρόθεσμα ένας ενήλικος μπορεί να εξελιχθεί σε συνειδητό ακροατή κι ένα παιδί, σε μέλος της επόμενης γενιάς μουσικών ή μουσικόφιλων. Αυτή είναι και η ευχή μας: σε μία χώρα όπου η μουσική παιδεία υστερεί, ένα μέλλον ευοίωνο και «εξοπλισμένο» με ακόμα περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και κυρίως με πολύ περισσότερους απαιτητικούς ακροατές…”

Έτσι λοιπόν...
Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου οι μουσικοί της ΚΟΑ μας παρουσίασαν για μια ώρα μουσικά όργανα και μουσικές!

Εμείς είχαμε προετοιμαστεί. Είχαμε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας. 
Ζωγραφίσαμε μπλε τα έγχορδα με δοξάρι, κόκκινα τα ξύλινα πνευστά, κίτρινα τα χάλκινα, καφέ τις άρπες. 
Όσο για τα κρουστά...ό,τι χρώμα θέλαμε. 

Διαβάσαμε βιβλία για τα μουσικά όργανα και...τα τετράδιά μας, τα μολύβια μας και οι τσάντες μας "μεταμορφώθηκαν" με ένα μαγικό τρόπο σε μουσικά όργανα. 
Έτσι μάθαμε για τον τρόπο παιξίματός τους. 



Ήμασταν έτοιμοι!!!



και παρακολουθήσαμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...